A legjobb dolog, hogy lefogy tökéletesen

0
530

A fogyás az egyik leggyakoribb egészségügyi kérdés, amelyet az internetes keresőmotorokba gépeltek.

A válasz egyszerre egyszerű és összetett. Azáltal, hogy könnyű, fogyni fogyaszt kevesebb energiát minden nap, mint hogy égett-egyszerű matematikai. A válasz azonban bonyolult is, mert a számok fegyelemének fenntartása nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. Vannak még néhány más tényező, hogy segítsen a fogyás, mint például az anyagcsere, hormonok, a test típusa, életmód.

A legtöbb szakértő hangsúlyozza, hogy a fizikai aktivitás olyan fontos, mint a diéta, amikor az emberek fogyni akarnak, és távol akarják tartani.

Általános okok miatt, hogy lefogy

Az emberek sok különböző okból fogynak:

 • Megjelenés – azt akarják, hogy néz ki fitter, vonzóbb, vagy egészségesebb.
 • Általános egészség – egészségesek akarnak lenni, hosszú ideig élni akarnak, és el akarják kerülni az elhízással / túlsúlygal kapcsolatos betegségeket
 • Pihenés – csak azért, hogy kényelmesebb legyen a szervezetben
 • Egy adott állapot vagy betegség esetén – az alvási apnoéval rendelkező emberek fogynak, kevésbé súlyos tünetekkel rendelkeznek-néha az alvási apnoe teljesen eltűnik. A cukorbetegségben szenvedő elhízott vagy túlsúlyos egyéneknek általában kevésbé súlyos tünetei vannak, ha súlyukat egészséges szintre tudják hozni. Az egyik tanulmány megállapította, hogy a túlsúlyos / elhízott, 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő férfiak súlycsökkenésről számoltak be a libidók növekedéséről.
 • Fitness -, hogy legyen szerelő több energiát, állóképességet
 • Divat -, hogy képes legyen viselni sokféle ruhát. Ahhoz, hogy illeszkedjen a meglévő ruháidba.
 • Sportversenyek – például egy bokszoló fogyni akar, hogy a súlykategóriájában maradjon
 • Foglalkoztatás – a túlsúlyos divatmodellek sokkal kevesebbet dolgoznak, mint a vékonyak. Egy nagy tűzoltó készülék nehéz lehet, hogy fut fel a lépcsőn, mászni a kötelek, és általában nem sürgősségi tűz munka hatékonyan.
 • Bizalom, testkép – néhány ember lefogy, így lehet kevésbé öntudatos a test
 • Termékenység – az elhízott nők, akiket nehéz teherbe esni, nagyobb valószínűséggel teszik ezt, ha néha fogynak
 • Felkészülés egy különleges eseményre – sokan inkább vékonyak egy várható eseményre, például esküvőre, vagy egy nyaralásra a trópusokon, ahol sok csupasz bőrt mutatnak.

Negatív energiamérleg

A fogyáshoz több energiát kell fogyasztania, mint amennyit fogyaszt, ezt negatív energiamérlegnek nevezik. Ha negatív energia-egyensúlyban van, a szervezet olyan energiatartalékokat fog keresni, mint a zsír vagy az izom, hogy felkészüljön a kimerülésre – ez elkezdi használni a túlsúlyát. Szélsőséges esetekben azonban, ha a személy kevesebb zsírt, több izom-és izomszövet fogják használni.

 • Sport és súly – Egyes sportolók, sportolók megpróbálnak fogyni, még akkor is, ha az orvosok azt mondják, hogy testtömegük ideális. Bizonyos esetekben a versenynek a súlyosztályozáson belül kell lennie, jobb sebesség, vagy-amint fentebb említettük-a súlyosztályozáson belül kell lennie.
 • Túl sok súlyt veszít – Vannak bizonyos egészségügyi kockázatok is, ha lefogy. A fertőzés kialakulásának lehetősége megnőhet, csökken a csontritkulás, az izomtömeg és az erő kockázata, és problémák vannak a testhőmérséklet szabályozásával. A halál kockázata is nagyobb lehet, ha a súlya túl alacsony.
 • Diéta fogyni – Vannak szó szerint több ezer különböző diéta tervek a piacon, hogy töltsük fel a csodálatos fogyás állítások. Némelyikük jól átgondolt, biztonságos és hatékony, míg mások nem. A legtöbb egészségügyi szakemberek, dietetikusok, táplálkozási úgy vélik, hogy a kombináció az egészséges fogyás diéta fizikai aktivitás vezet a legjobb eredményt, különösen hosszú távon.

Kapcsolódó olvasás: “melyek ma a 8 legnépszerűbb étrend?”

Sok diéta támogatói azt mondják, hogy rendkívül hatékony, és nem kell, hogy minden erőfeszítést. Amíg a tudományos vizsgálatokban nem bizonyították őket,nem lehet tudni, mennyire hatékonyak.

A kalóriák korlátozása a fogyáshoz

A napi kalóriamennyiség fogyasztása a fogyáshoz számos tényezőtől függ, beleértve a nemét, mennyit szeretne elveszíteni, milyen gyorsan szeretné elveszíteni, életkor stb. Az alábbiakban néhány becsült kalória az átlagember az Egyesült Államokban, Kanadában és Nyugat-Európában kell fogyasztani, hogy fenntartsák a súly (sem fogyni, sem fogyni). Ha szeretné tudni a saját alakját, nézze meg cikkünket hány kalóriát eszem egy nap?

Ha fogyni szeretne, akkor valamivel kevesebbet kell fogyasztania, mint a fent felsorolt összeg. Minél kevesebbet fogyaszt, annál gyorsabban veszít. Fontos azonban az egészséges, kiegyensúlyozott étrend követése, hogy ne betegedjen meg, vagy ne veszítse el a sovány szövetet (izom). Ideális esetben forduljon dietetikushoz, táplálkozási szakemberhez vagy orvosához.

Egyes rendszerekben, ha nők és 1500 évesek, akkor napi 1200 kalóriával táplálkoznak. Azonban ne próbálja meg magának csinálni egy képzett szakember felügyelete nélkül.

Meg kell győződnie arról, hogy a szénhidrát, fehérje, zsír arány megfelelő a jó egészség. A testsúlycsökkentésre vonatkozó ajánlások a szénhidrátbevitel 20-60% – át teszik ki.

Egyes tanulmányok kimutatták, hogy nemcsak az embereknek van alultápláltság kockázata, ha étrendjük nem jól megtervezett, hanem a motiváció elvesztése is. A legtöbb dietetikus lemond, mielőtt elérné a cél súlyát.

Amikor a gondozók elérik a cél testtömegüket, fokozatosan növelniük kell a napi súlyukat, amíg el nem érik a “súlyfenntartási” számukat.

A diéta önmagában ritkán jelent jelentős eredményeket a fogyásban

Az Oregon Health and Science University kutatói által készített 2010-es tanulmány kimutatta, hogy azok az emberek, akik csökkentik napi kalóriabevitelüket, ritkán veszítenek nagyobb súlyt.

Elmagyarázta, hogy a szervezet természetes kompenzációs mechanizmusa csökkenti az ember fizikai aktivitását, amint a kalóriafogyasztás csökken – más szóval, a test pontosan lelassul, ha túl keveset eszik.

A kalóriacsökkentésre válaszul az ember természetes testmechanizmusa “megőrzési módba” kerül. Edzés nélkül nem lesz túl sok fogyás, hangsúlyozta.

A testtömeg ellenőrzése

A fizikai súlyszabályozás sikeresebb, ha kombinálhatja a kiegyensúlyozott étrendet a rendszeres testmozgással. A Crash diétáknak rövid távú következményei lehetnek, de a hosszú távú siker aránya gyenge.

Ha folyamatosan 7-8 órát alszol minden 24 órás időszakban, a testtömeg-szabályozás sikeresebb lesz. Az alváshiány vagy az alváshiány miatt fogyhat. A Slep folyóiratban közzétett 2008. évi tanulmány megállapította, hogy ” folyamatosan növekszik annak esélye, hogy rövid életűek legyenek, amikor mind gyermekkorban, mind felnőttkorban elhízottak.”

Az Egyesült Államok Nemzeti súlycsökkentő nyilvántartása (NWCR) szerint a 6000 egyén sikeres súlycsökkentési stratégiáinak kombinációját követően a következő intézkedéseket kell tenni annak biztosítása érdekében, hogy ne fogyjon vissza:

 • Fizikai aktivitás – hetente legalább 200 percet végezzen mérsékelt intenzitású testmozgással. Legalább három nap alatt el kell terjeszteni (ne tegye az összes percet hetente egy perc alatt).
 • TB nézés – korlátozza TV-jét hetente több mint 10 órára. Sokan különösen nehéznek találják ezt az ajánlást.
 • Zsír limit diéta – győződjön meg arról, hogy több mint 30% a táplálékfelvétel nem olyan kövér.
 • Egyél folyamatosan – ellenállni a késztetésnek, hogy overindulge a hétvégén, ünnepnapokon. A táplálékfelvételnek rendszeres rutinokat kell követnie. A túladagolás nemcsak zavarja a rutinját, hanem a legnagyobb hatással van az anyagcserére.
 • Reggeli – soha ne hagyja ki. A reggeli fontos étel, segít elkerülni az éhséget a nap későbbi szakaszában, ami gyakran hiperaktivitáshoz és snackhez vezet.
 • Figyelje magát – gondosan ellenőrizze, hogy mit eszik, és rendszeresen fogyjon.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here